Print page Opgeslagen voedingsmiddelen

K-Obiol® ULV 6

Opgeslagen voedingsmiddelen

K-Obiol® ULV 6

Print page

Product overzicht

K-Obiol is een insecticide voor de bestrijding van voorraadbeschadigers, zoals graanklanders, graankevers, meelkevers, graanmotten en boorkevers die zich in opgeslagen graan kunnen bevinden.

Aanbevelingen: Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie

Product omschrijving

Algemene informatie

 • Samenstelling
  6 g/l deltamethrin
  54 g/l piperonylbutoxide
 • Formulering
  Gebruiksklare oplossing voor toepassing aan ultra laag volume (ULV-toepassing). Het is van plantaardige oplossing en biedt langdurig bescherming
 • Verpakking
  200 liter en 1.000 liter
 • Toelatingsnummer
  9637/B

Toepassingen

Waar gebruiken?

Graan opslag Opslagplaatsen

Wat bestrijden?

Graanklander

Application rates and delivery

Dosering

De erkende dosis van K-Obiol® ULV 6 is de laagste dosis waarbij de beste werkzaamheid wordt gewaarborgd. Deze dosis kan worden verlaagd, maar dan is het niet toegestaan het aantal maximale toepassingen te verhogen. Het maximale aantal toepassingen is één. Bij het toepassen van K-Obiol® ULV 6 kan de volgende dosering worden aangehouden:

In Graan (incl. maïs en rijst)

 • 4,2 l K-Obiol ULV 6 per 100 ton voor een bescherming van 6 à 10 maanden na toepassing op kalanders, getande graankevers, meelkevers, graanmotten, boorkevertjes. Max. 1 toepassing.
 • 8,4 l K-Obiol ULV 6 per 100 ton voor een bescherming van 12 maanden na de toepassing. Max. 1 toepassing.

Mout

 • 4,2 l K-Obiol ULV 6 per 100 ton voor een bescherming van 6 maanden na toepassing. Max. 1 toepassing enkel indien de granen niet behandeld werden met deltamethrine.

Gedroogde peulvruchten

 • 4,2 l K-Obiol ULV 6 per 100 ton zaden voor een preventieve toepassing en een bescherming van 6 à 9 maanden na toepassing. Max. 1 toepassing.
 • 8,4 l K-Obiol ULV 6 per 100 ton zaden voor een curatieve toepassing en een bescherming van 6 à 9 maanden na toepassing. Max. 1 toepassing.

Gebruiksaanwijzing

Het product kan direct op het te beschermen graan worden toegepast op het moment van de opslag of tijdens het verhandelen van het graan. Het kan binnen de elevator of op een overdekte transportband worden toegepast. K-Obiol® ULV 6 werkt het beste wanneer het graan aan de voet van de elevator of op het einde van de transportband wordt behandeld.

Werking

K-Obiol® ULV 6 werkt door contact en via orale opname. De werking van het middel op het zenuwstelsel van de insecten is snel en onomkeerbaar. De werkingsduur van K-Obiol ULV 6 is lang en kan worden aangepast aan de opslagtijd. K-Obiol® ULV 6 is een speciaal voor verneveling aan ultra laag volume (ULV) aangepaste formulering.

Veiligheid

 • Om veilig gebruik van K-Obiol® ULV 6 te garanderen dient rekening te worden gehouden met de volgende punten:
 • Draag voldoende beschermende kleding, K-Obiol® ULV 6 is onder andere schadelijk bij inademing;
 • K-Obiol® ULV 6 is zeer giftig voor in het water levende organismen en kan schadelijke effecten veroorzaken aan het water;
 • De verpakking van K-Obiol® ULV 6 moet zorgvuldig worden geledigd. Hierna dient u contact op te nemen met Phytofar Recover om de verpakking om te laten halen en te laten vernietigen.

K-Obiol® ULV 6 is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik. Volg altijd de gebruiksaanwijzing om gevaar voor de menselijke gezondheid en milieu te voorkomen.

Similar Products

Opgeslagen voedingsmiddelen

K-Obiol® CE 25 PB

Insecticide voor een optimale bescherming tegen...

Lees meer
Publieke Hygiëne

AquaPy®

AquaPy® is een niet persistent insectide dat kan worden...

Lees meer
Publieke Hygiëne

Maxforce® Quantum | NIEUWE Verpakking !

Een gebruiksklaar lokaas ter bestrijding van...

Lees meer