Raaigras

Print page
Ryegrass - Bayer Golf Management

Classificatie

Soort
Gras

Latijnse naam
Lolium

Omschrijving

Raaigras is een gras dat zowel éénjarige als meerjarige soorten kent. Raaigras verschijnt in bosjes en heeft lange bladeren die aan de onderkant gevouwen zijn en uitgroeien in een smalle en puntige top. Tijdens het groeien verandert de kleur van raaigras van heldergroen naar een diepe, donkergroene kleur. Het blad van raaigras is haarloost en plat met evenwijdig verdeelde ribbels. Deze ribbels lopen over de gehele lengte van het blad.

Wanneer komt raaigras het meeste voor?

Raaigras gedijt het best bij gematigde omstandigheden en wordt veel gevonden in warmseizoensgrasmatten, in bijvoorbeeld parken, sportvelden en golfterreinen. Raaigras komt voor als een wildkruid, maar kan ook voorkomen wanneer de warmseizoengrassoorten worden overgezaaid.

Nadelen van raaigras

Het grootste nadeel van raaigras is dat het moeilijk onder controle te houden is. Het ontkiemt erg snel en is goed bestand tegen meerdere soorten bestrijdingstechnieken. Ook kan het snel vat krijgen in een grasmat en kan het de voedingsstoffen die voor het gazon zijn bestemd in beslag nemen.

Raaigras behandelen

Raaigras kan effectief worden behandeld met Pistol Flex, een breedwerkende en vroegtijdige onkruidbestrijder voor gebruik op onverharde en permanent onbeteelde terreinen. Ook de selectieve onkruidbestrijder Valdor Expert kan worden ingezet om raaigras te behandelen.