Straatgras

Print page

Classificatie

Soort
Gras

Latijnse naam
Poa annua

Omschrijving

Straatgras is een laag groeiend onkruid dat als een bosje verschijnt. Sommige varianten straatgras zijn eenjarige planten die voorkomen op golf- en industriële terreinen. Straatgras is wijdverspreid over Nederland en komt voor op veel verschillende plekken. Het heeft een bleekgroene kleur en gladde bladeren die uitlopen in een punt. De bladeren zijn vaak zacht en hangen naar beneden. Straatgras kan een lengte krijgen van 20 tot 30 cm.

Wanneer komt straatgras het meest voor?

Straatgras komt het hele jaar voor, maar groeit voor in de lente en zomer. Om te kunnen ontkiemen heeft straatgras namelijk een aanzienlijke hoeveelheid licht nodig. De optimale temperatuur om te groeien is 10 tot 16 graden.

Nadelen van straatgras

Straatgras vormt vooral een risico voor golfterreinen. Het kan hier vlekken veroorzaken, wat nadelig is voor de kwaliteit van het speelveld. Omdat straatgras een vruchtbare zaadproductie heeft, ontkiemen de zaden snel en kan het gras dus ook snel groeien. Dit maakt het een moeilijk onkruid om te bestrijden.

Straatgras behandelen

Straatgras kan effectief worden behandeld met Pistol Flex, een breedwerkende en vroegtijdige onkruidbestrijder voor gebruik op onverharde en permanent onbeteelde terreinen. Ook de selectieve onkruidbestrijder Valdor Expert kan worden ingezet om straatgras te behandelen.

Ryegrass - Bayer Golf Management

Raaigras

Raaigras verschijnt in bosjes en heeft lange bladeren die...

Lees meer