Gehoornde klaverzuring

Print page
Creeping Oxalis - Bayer Golf Management

Classificatie:

Soort
Breedbladig onkruid

Latijnse naam
Oxalis corniculata

Omschrijving

Gehoornde klaverzuring, ook wel Oxalis genoemd, is een onkruidsoort dat van oorsprong uit Europa komt. Het is een wijdverspreid onkruid dat veel voorkomt in tuinen en grasvelden. Gehoornde klaverzuring is een driebladsonkruid met drie hartvormige blaadjes. Het groeit laag bij de grond en is een kruipende variëteit die zich snel kan verspreiden. Gehoornde klaverzuring heeft ook gele bloemen. Deze bloemen hebben vaak vijf bloemblaadjes van eenvoudige structuur.

Wanneer groeit klaverzuring?

Dit onkruid groeit gedurende de lente en de zomer. Het is vooral in oktober en november in bloei, maar soms zijn het gehele jaar door bloemen te zien.

Nadelen van klaverzuring

Omdat de wortels van klaverzuring in en door het grasmat groeien, is het een erg moeilijk onkruid om uit te roeien. De plant heeft namelijk zwakke stengels, dus bij het wieden blijft de wortel vaak achter in de bodem. Gehoornde klaverzuring kan snel een dichte mat vormen en zo grote gebieden bedekken. Alles wat eronder groeit wordt dan verstikt.

Gehoornde klaverzuring bestrijden

Gehoornde klaverzuring kan worden behandeld met Pistol Flex, een breedwerkende en vroegtijdige onkruidbestrijder voor gebruik op onverharde en permanent onbeteelde terreinen. Ook totaal herbicide Zapper is uiterst geschikt om de klaverzuring te bestrijden

Kruiskruid

Lees meer

Dubbelkelk

Lees meer
White-clover - Bayer Golf Management

Witte Klaver

Het is inheems in Europa en verreweg het meest voorkomende...

Lees meer

Biggenkruid

Biggenkruid of biggekruid is inheems in Europa. Dit...

Lees meer

Paardenbloem

Grote gele bloemen die uitkomen op holle stelen van maart...

Lees meer