Verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen

Bij Envu Environmental Science hechten we veel waarde aan het verantwoord gebruiken van onze producten en bestrijdingsmiddelen. Net als geneesmiddelen en niet fytosanitaire producten, moeten bestrijdingsmiddelen volgens bepaalde richtlijnen worden bereid en gebruikt. Om verantwoord gebruik van onze producten te kunnen waarborgen, is het noodzakelijke om goed op de hoogte te zijn van de samenstelling en gebruikswijzen van de producten. Op deze pagina vindt u daarom informatie voor verantwoord gebruik van onze producten.

Print page

Fytosanitaire producten

De producten van Envu Environmental Science zijn fytosanitair. Dit wil zeggen dat de producten zijn samengesteld uit geformuleerde actieve substanties die inwerken op onkruid, insecten en ziekten. Net als een geneesmiddel, kunnen deze producten niet in handel worden gebracht zonder een toelating van de overheid. Deze toelating is een kwaliteitslabel dat een veiligheidsgarantie biedt aan de ver- en gebruiker van de producten. De overheid verschaft deze toelating niet zonder zeker te zijn dat de producten 100% veilig zijn.

Verantwoorde toepassing

Het is niet alleen belangrijk dat onze producten aan de veiligheidsrichtlijnen voldoen, ze moeten ook op verantwoorde wijze worden toegepast. Envu Environmental Science heeft daarom een aantal belangrijke richtlijnen opgesteld voor het verantwoord toepassen van onze bestrijdingsmiddelen:

  • De papieren ijkfiche
    Bij het sproeien met bestrijdingsmiddelen is het zeer belangrijk dat de juiste hoeveelheid wordt gebruikt. Het papieren ijkfiche zorgt ervoor dat voor ieder product duidelijk is wat de juiste dosering is.
  • Het uitspoelen van de verstuiver
    Aangezien een verstuiver van fytosanitaire producten voor verschillende behandelingen kan worden gebruikt, is het erg belangrijk dat deze goed wordt uitgespoeld. In onze richtlijnen ‘het uitspoelen van de verstuiver’ lichten we toe hoe u dit het beste kunt doen.
  • De bescherming van de gebruiker
    Bij het toepassen van fytosanitaire producten is goede bescherming van de gebruiker ook erg belangrijk. In deze handleiding leest u hoe de gebruiker zichzelf kan beschermen tijdens het toepassen van de bestrijdingsmiddelen.