Print page Fungicide

Exteris Stressgard

Fungicide

Exteris Stressgard

Print page

Product overzicht

Toelatingsnummer 10624P/B

Exteris Stressgard is de allerlaatste innovatie van Envu een gecombineerde SDHI-fungicide binnen een nieuwe chemische groep. Het werd deskundig ontworpen voor de preventie van fusarium. Het roteren van fungicidegroepen is essentieel voor een goed resistentiebeheer en deze nieuwe SDHI-groep vormt een nieuwe optie voor een doeltreffende ziektebeheersing. Exteris Stressgard bevat Fluopyram en Trifloxystrobine.

 

 


Product omschrijving

Algemene informatie

Voordelen van Exteris Stressgard:

  • Betere ziektebeheersing
  • Betere stressbehandeling
  • Bevordert de plantgezondheid
  • Vermindert het risico op resistentie
  • Verbeterde grasmatkleur

Twee belangrijke factoren zorgen ervoor dat Exteris Stressgard een ware ommekeer teweegbrengt in het beheer van gazonziektes. Het product bevat een SDHI - de eerste nieuwe chemische samenstelling op de gazonmarkt in bijna tien jaar. Het echte verschil van dit fungicide zit in de formulering. Het bevat twee gecombineerde actieve bestanddelen: de SDHI - fluopyram (nieuwe chemische samenstelling) en trifloxystrobine - deel van de strobilurinegroep - een robuust, beproefd en getest fungicide. De combinatie van deze twee actieve bestanddelen met Stressgard formulatie technologie verbetert het spectrum tegen gazonschimmels.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen op een veilige manier. Lees steeds het etiket en de productinformatie voor gebruik.

 

Toepassingen

Wanneer toepassen?

Januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Waar gebruiken?

Golf Gazon

Wat bestrijden?

Application rates and delivery

Werkwijze van Exteris Stressgard

Exteris Stressgard is een systemisch fungicide met een sterke preventieve werking. Dit betekent dat het wordt geabsorbeerd in het plantweefsel en enige bescherming biedt na de infectie. De voordelen van dit product worden echter nog vergroot, want er zijn twee actieve bestanddelen met twee verschillende werkingsmechanismen: fluopryram en trifloxystrobine.

 

Fluopyram
Het actieve SDHI-ingrediënt fluopyram is een acropetaal penetratiemiddel dat een beschermende barrière vormt op het blad en hierin doordringt. Hierna verplaatst het zich omhoog in het xyleem (waterkanaal) van de plant, naar de punt van het blad.

 

Trifloxystrobine
Het actieve bestanddeel trifloxystrobine is mesosystemisch (lokaal penetrerend) en vormt ook een beschermende barrière op het oppervlak van het blad. Dit bestandsdeel penetreert zich in het blad waar het bestandsdeel wordt afgezet.

 

De combinatie van deze twee specifieke werkingsmechanismen zorgt ervoor dat de preventieve werking uiterst doeltreffend en duurzaam is.

Lees voor het gebruik altijd de het productlabel. Voor een digitale versie van het productlabel, neem contact op met info@environmentalscience.nl.

Raadpleeg hier de veiligheidsvoorschriften.
Wenst u een brochure of meer informatie over Exteris Stressgard, neem contact op met onze expert info@environmentalscience.nl

Plus de produits

Fungicide

Signature Xtra Stressgard®

Toelatingsnummer: 11086P/B Het biedt een effectieve...

Lees meer