Print page

TruDetx®- Snelle bedwantsentest

TruDetx®- Snelle bedwantsentest

Print page

Product overzicht

Reinig niet vóór de detectie met TruDetx® omdat chemische stoffen bedwantsenresten kunnen afbreken en de detectie kunnen verstoren.

Neem een monster van mogelijke residuen met TruDetx®: 

Lees het resultaat tussen 0 en 5 minuten precies af.

TruDetx® wordt gebruikt om een mogelijke bedwantsenplaag op te sporen of om het einde van de plaag te bevestigen 90 dagen na een curatieve actie.

- Een revolutionair nieuw hulpmiddel om de aanwezigheid van bedwantsen op te sporen
- Detecteert besmettingen definitief vóór de eerste tekenen van aanwezigheid
- Wetenschappelijk getest en meer dan 92% effectief*.
- Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen
- Snelle resultaten, klaar in slechts 5 minuten

Mogelijk gebruik vóór de behandeling en vervolgens 90 dagen na het einde van de behandeling.

Tester in woonruimtes van bedwantsen, op plaatsen die tijdens de diagnosefase zijn geïdentificeerd en waar de kans groot is dat bedwantsen zich voeden (d.w.z. waar de bewoners langer dan 30 minuten slapen).

Toepassingen

Wanneer toepassen?

Januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Waar gebruiken?

Hotels Residentiële gebouwen

Wat bestrijden?

Bedwantsen

Application rates and delivery

Elke TruDetx doos bevat 5 monsterwatten-staafjes + 5 tests, individueel verpakt in een luchtdicht zakje.

Technische informatie

Blijven de bedwantsen residu's detecteerbaar nadat de plaag werd bestreden ?

Ja. Net als een COVID-19 test kan de TruDetx™ Bed Bug Rapid Test residuen detecteren van eerdere, inactieve, 90 dagen oude infestaties. Na 90 dagen worden residuen minder krachtig en vallen onder de drempelwaarde van de test. Daarom raden we de TruDetx™ Bed Bug Rapid Test aan als inspectiemiddel en niet als controlemiddel, vooral als de behandelingsgeschiedenis niet bekend is.

Hoe en waar gebruik je de wattenstaafje ?

Gebruik het zachte uiteinde om resten te verzamelen door met het wattenstaafje te wrijven waar bedwantsen zich verstoppen, zoals langs de naden van de matras aan de boven- en onderkant, de boxspring (potentiële verstopplaatsen), het hoofdeinde (schuine gebieden of spleten), de naden/randen van banken of fauteuils (potentiële verstopplaatsen in het zitgedeelte). Over het algemeen zijn dit plekken waar mensen slapen of rusten. Zorg ervoor dat je de oppervlakken goed schrobt om de kans op het terugvinden van de resten te maximaliseren.

Hoelang duurt de test ?

De test begint zodra de vier druppels vloeistofmonster op de teststrip zijn geplaatst. Het resultaat wordt exact 5 minuten afgelezen.

Kan de test de omvang van de plaag bepalen ?

Nee. De test kan je vertellen dat er residuen zijn gevonden, maar niet de omvang van de besmetting.

Kan een test meerdere keren worden uitgevoerd met dezelfde tester ?

Nee, de test is voor eenmalig gebruik. Het is echter wel mogelijk om voor het uitvoeren van de test monsters te nemen van verschillende kamers/ruimtes die waarschijnlijk besmet zijn met bedwantsen.

Kan ik het testmateriaal in de prullenbak gooien ?

Ja.

Kunnen andere insectenresten aanleiding geven tot een positieve uitslag ?

Ja. De TruDetx™ Bed Bug Rapid Test is meer dan 90% effectief in het detecteren van residuen van gewone bedwantsen (Cimex lectularius) en tropische bedwantsen (Cimex hemipterus). Vleermuiswantsen zijn verwante insecten en kunnen een positief resultaat geven, net als de resten van zwarte tapijtkevers (Attagenus unicolor). Deze insecten worden zelden gevonden waar bedwantsen leven, dus het is belangrijk om de monstername te beperken tot de belangrijkste leefgebieden van de bedwantsen.

Wat moet ik doen als ik maar één streepje krijg bij de test ?

- Als er één streepje overeenkomt met de "C" markering, is de test geldig. Als er geen streepje bij de "T" staat, is er geen bedwantsenresidu gevonden.

- Als er een lijn is bij het C-merkteken en een lijn (zelfs een vage) bij het T-merkteken, is de test geldig en zijn er bedwantsenresten gevonden.

- Het ontbreken van lijnen in het venster of de aanwezigheid van een lijn bij de "T" markering, maar niets bij de "C" markering, geeft aan dat de test ongeldig is.

Is de test gevoelig voor hitte of koude ?

Langdurige blootstelling aan extreme temperaturen moet worden vermeden. Tests moeten worden bewaard op een plaats waar de temperatuur boven de 2° en onder de 30° is. Tests en swabs zijn onder deze omstandigheden twee jaar houdbaar.

Hoe start ik de test ?

Zodra je het wattenstaafje van de oppervlakken hebt gehaald, kun je ervoor kiezen om de test ter plekke uit te voeren of je monster te labelen en de test later uit te voeren.

Om de test te starten, verbreek je eerst de verzegeling van de oplossing in het wattenstaafje. Buig het steeltje tot het vastklikt, waardoor de vloeistof op de bodem van het buisje vrijkomt.

Schud dan voorzichtig met de buis om ervoor te zorgen dat het wattenstaafje doordrenkt is. Open dan het testzakje. Open het zakje pas als je klaar bent om het monster dat je hebt verzameld te testen. Plaats de test op een vlakke ondergrond en verwijder de witte dop van de bodem van de buis.

Knijp dan voorzichtig in de bol om vier druppels in het putje op de bodem van de test te doen.

Similar Products

Insecticide

K-Othrine Partix | Nieuw ontdek het hier !

Ontworpen door plaagdierbestrijders voor...

Lees meer