Witte Klaver

Print page
White-clover - Bayer Golf Management

Classificatie:

Soort
Breedbladig onkruid

Latijnse naam
Trifolium repens

Omschrijving

Witte klaver is het meest voorkomende onkruid in grasmatten. Het is een kruipend, meerjarig en breedbladig onkruid. De Latijnse naam Trifolium repens verwijst naar de drie bladen van het onkruid. Elk van de drie blaadjes heeft een ovale vorm welke tijdens het volgroeien de kenmerkende hartvorm krijgt. De bladeren groeien uit een gladde en haarloze stengel. De witte klaver kan erg hard groeien en krijgt meestal witte en roze bloemen. De plant kan 1 meter breed worden en krijgt stengels van 30 cm lang.

Wanneer groeit witte klaver?

Witte klaver bloeit het beste in de lente en gedurende de zomer, maar vormt vooral in de winter en vroege lente een groot probleem.

Nadelen van witte klaver

Omdat witte klaver een wintervast onkruid is dat kou en vorst goed kan verdragen, kan het gedurende het hele jaar door een probleem vormen bij grasmatten. Witte klaver groeit namelijk in een ander tempo dan het gras en heeft een andere structuur, hierdoor wordt de kwaliteit van het grasveld slechter. Dit is vooral nadelig voor sport- en golfterreinen. Daarnaast kan de overvloed aan bloemen op de witte klaver insecten zoals bijen aantrekken. Dit kan overlast veroorzaken voor degenen die van het grasveld gebruikmaken.

Witte klaver bestrijden

Witte klaver kan worden behandeld met Pistol Flex, een breedwerkende en vroegtijdige onkruidbestrijder voor gebruik op onverharde en permanent onbeteelde terreinen.

Dubbelkelk

Lees meer

Melkdistel

Lees meer
Plantago - Bayer - Golf Management

Weegbree

Weegbree is een meerjarig onkruid dat vanuit een rozet...

Lees meer
Creeping Oxalis - Bayer Golf Management

Gehoornde klaverzuring

Gehoornde klaverzuring of oxalis is een soort die...

Lees meer

Kruiskruid

Lees meer

Geranium

In het wild komt het voor onder hagen en in bermen

Lees meer

Biggenkruid

Biggenkruid of biggekruid is inheems in Europa. Dit...

Lees meer

Paardenbloem

Grote gele bloemen die uitkomen op holle stelen van maart...

Lees meer