Insecten in de herfst – altijd een goede oplossing

De herfst staat weer voor de deur. Dit betekent dat er weer veel ongedierte naar binnen trekt om een schuilplek of voedsel te vinden. Sommige soorten ongedierte kunnen voor behoorlijk wat problemen zorgen.

Print page
De herfst staat weer voor de deur. Dit betekent dat er weer veel ongedierte naar binnen trekt om een schuilplek of voedsel te vinden. Sommige soorten ongedierte kunnen voor behoorlijk wat problemen zorgen. Naast het feit dat het niet hygiënisch is, brengt het ook de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Ongedierte kan namelijk ziektes en infecties met zich mee dragen die schadelijk zijn voor mensen en dieren.

Professionele bestrijding van insecten in de herfst

Elk seizoen is er een bepaald soort ongedierte dat de boventoon voert. In de zomer zijn dat bijvoorbeeld kakkerlakken, mieren en vliegen. In de herfst worden bijvoorbeeld spinnen, vlooien en bedwantsen juist meer zichtbaar. In deze blog lees je over ongedierte in de herfst en wat je hier het beste tegen kunt doen.

Vlooien

Zodra de temperatuur daalt, trekken vlooien naar binnen om op zoek te gaan naar voedsel en warmte. Vlooien zijn voor mensen geen gezondheidsbedreiging, maar kunnen wel enorm vervelend zijn. Douchen en je kleding heet wassen maakt de beestjes vaak onschadelijk. Huisdieren kunnen wel veel last ondervinden van vlooien. Ze brengen infecties en ziektes over op huisdieren, die hierdoor een flink gezondheidsrisico lopen. Het hardnekkigste aan een vlooienplaag zijn vaak de eitjes. Eitjes van de vlooien zitten vaak op lastig bereikbare plekken in het huis. Deze kunnen door particulieren meestal niet zelf bestreden worden. Daarom worden er vaak professionals ingeschakeld.

Bedwantsen

Er wordt vaak gezegd dat de populariteit van de bedwants gepaard gaat met het reisgedrag van mensen in een bepaald land. De bedwants komt daarom vaak voor in bedden van hotels en viert zijn hoogtijdagen na de zomervakantie. Mensen nemen de insecten vaak vanaf hun vakantiebestemming mee naar huis. Beten van bedwantsen kunnen jeukende, opgezwollen plekken op de huid veroorzaken. Daarnaast is het natuurlijk een nare gedachte dat er kleine insecten door je bed lopen. Deze beesten nestelen zich vaak op moeilijk bereikbare plekken in de slaapkamer, zoals randen van matrassen, achter plinten en de in ombouw van bedden. Omdat bedwantsen hardnekkige plaagdieren zijn, is de enige oplossing voor een plaag professionele bestrijding. Hiervoor gebruikt de professional een bestrijdingsplan dat op maat gemaakt is voor de situatie en effectief bestrijdingsmiddel voor bedwantsen. Stel een professoneel bestrijdingsplan op maat op voor het bestrijden van deze insecten.

Preventie voor de lange termijn

Naast het juiste bestrijdingsmiddel, is het bij ongedierte belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Dit betekent dat je schuilplaatsen van het ongedierte moet behandelen en hetgeen waardoor de beesten worden aangetrokken. Als professionele ongediertebestrijder weet u welke aanpak vereist is bij een bepaalde situatie en kan u na de behandeling advies geven om ervoor te zorgen dat de overlast niet terugkeert.