Hoe ongediertebestrijding bijdraagt aan een gezondere leefomgeving

Gezondheid hangt nauw samen met een schone leefomgeving. Veel ziektes worden (mede) veroorzaakt door een onhygiënische leefomgeving, zo ook astma. Astma is een constante ontsteking van de longen waar wereldwijd zo’n 30 miljoen mensen aan lijden.

Print page
Gezondheid hangt nauw samen met een schone leefomgeving. Veel ziektes worden (mede) veroorzaakt door een onhygiënische leefomgeving, zo ook astma. Astma is een constante ontsteking van de longen waar wereldwijd zo’n 30 miljoen mensen aan lijden. Deze ontsteking staat in 80% van de gevallen in verband met een allergie. Deze allergenen zijn in veel gevallen de uitwerpselen van ongedierte zoals kakkerlakken en huisstofmijt. Door dit ongedierte duurzaam en effectief te bestrijden, kan een gezondere leefomgeving worden gecreëerd. In dit artikel staat beschreven hoe Envu Environmental Science hieraan bijdraagt.

Astma en de kwaliteit van leven

Astmapatiënten worden in vele gevallen beperkt in hun dagelijkse bezigheden. Zo kan het een probleem zijn om vrijuit te sporten en moeten patiënten enkele malen per jaar op doktersbezoek. Vooral bij kinderen kunnen zulke zaken een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven. Niet enkel fysieke problemen kunnen optreden, ook kan astma een negatieve impact hebben op sociaal vlak. Kinderen met astma kunnen bijvoorbeeld niet deelnemen aan bepaalde activiteiten met hun klasgenootjes. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgroeien in een huis met ongedierte een grotere kans hebben op het ontwikkelen van astma. Het is dus essentieel voor de gezondheid om een woning of ander gebouw van ongedierte te ontdoen.

Belang van veilige en duurzame oplossingen

Door factoren te bestrijden die astma verergeren en veroorzaken kan de levenskwaliteit van de patiënten worden verbeterd. Maar omdat dit vaak binnenshuis gebeurt, moet dit wel op een veilige manier worden gedaan. Omdat kakkerlakken en andere ongedierte erg hardnekkig en moeilijk te bestrijden zijn, zijn innovatieve oplossingen nodig waarbij het belang van veiligheid en duurzaamheid niet uit het oog verloren mag worden.

Better Life Initiative

Om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren, heeft Envu Environmental Science zich met het Better Life Initiative als doel gesteld de normen op het gebied van hygiëne en volksgezondheid op een duurzame manier te verbeteren, door gezonde leefomgevingen te bevorderen. In de praktijk wil dit zeggen dat Envu Environmental Science constant blijft innoveren om met haar producten de eindgebruiker en de omgeving zo goed mogelijk van dienst te zijn, bijvoorbeeld door de eindgebruikers bij het ontwikkelingsproces te betrekken. Alleen op deze manier komen we erachter waar de voordelen, beperkingen en mogelijkheden liggen.

Optimaal resultaat en minder verspilling

Voor een optimaal resultaat en minimale schade aan de omgeving is het belangrijk dat de producten van Envu Environmental Science op de juiste manier worden gebruikt. Dit gebeurt allereerst door het verschaffen van gedetailleerde productinformatie en een goede gebruiksaanwijzing, waarin precies wordt uitgelegd op welke manier het product gebruikt dient te worden. Daarnaast verzorgt Envu Environmental Science trainingen voor ongediertebestrijders waarin verantwoord en veilig gebruik van de producten voorop staat. Op deze manier wil Envu Environmental Science bijdragen aan een betere levenskwaliteit, zonder dat het milieu en de omgeving hieronder lijden.

Minder ongedierte draagt bij aan een beter leven

Hoge standaarden voor hygiëne en welzijn zijn essentieel voor de bescherming van de samenleving tegen de gezondheidsrisico’s van ongedierte. Bij Envu Environmental Science zijn we daarom continu op zoek naar duurzame bestrijdingsmethoden, zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van door ongedierte veroorzaakte ziektes, zoals astma.