Duurzame ongediertebestrijding met Envu Environmental Science

5 tips voor duurzame ongediertebestrijding

Print page
Duurzame ongediertebestrijding met Envu Environmental Science
De laatste jaren is de aanwezigheid van ongedierte aanzienlijk toegenomen. Dit komt onder andere doordat het ongedierte zich steeds beter weet aan te passen aan de verschillende leefomstandigheden die ons land kent. Daarnaast maken de warme winters het voor insecten en plaagdieren een stuk makkelijker om het seizoen te overleven. Hoewel we graag zo snel mogelijk van ongedierte af zijn, vinden we het tegenwoordig ook steeds belangrijker dat dit op een zo duurzaam mogelijke wijze gebeurt. Op welke manieren kunnen we dit doen? In deze blog geven we 5 tips.

Tip 1: Bedenk waar het ongedierte vandaan kan komen

Duurzame ongediertebestrijding begint bij het vinden van de oorzaak. Dit betekent dat u moet weten waar het ongedierte, zoals ratten, muizen of kakkerlakken, vandaan komt, zodat de kern gelijk kan worden aangepakt. Bedenk hier ook bij dat het ongedierte ook via het huis van de aanwonende buren binnen kan komen. Door goed te onderzoeken waar het ongedierte vandaan komt of waar het op afkomt, kan de oorzaak direct worden aangepakt en worden voorkomen dat het ongedierte terugkomt.

Tip 2: Doe onderzoek naar het ongedierte

Bij duurzame ongediertebestrijding is het ook belangrijk om te weten met welk soort ongedierte u te maken heeft. Ieder plaagdier of insect heeft andere beweegredenen en komt op andere dingen af. Door goed te onderzoeken met welk ongedierte u te maken heeft, weet u precies welk product en welke gebruiksmethode het beste tegen het desbetreffende ongedierte werkt.

Tip 3: Gebruik bestrijdingsmiddelen die rekening houden met de omgeving

Tegenwoordig wordt er bij de productie van ongediertebestrijdingsmiddelen veel rekening gehouden met de omgeving waarin de middelen worden toegepast. Ongedierte in huis vraagt bijvoorbeeld om bestrijdingsmiddelen die niet aantrekkelijk zijn voor huisdieren of kleine kinderen. Bestrijdingsmiddelen die buitenshuis worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen en wind.

Tip 4: Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking nauwkeurig

Zodra duidelijk is met welk ongedierte u precies te maken heeft en op welke plekken het moet worden bestreden, kan het juiste bestrijdingsmiddel gebruikt worden. Ongediertebestrijdingsmiddelen worden tegenwoordig zo gemaakt dat er zo min mogelijk van het product gebruikt hoeft te worden. Door de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen, voorkomt u dat het product vaker gebruikt moet worden dan eigenlijk nodig is. In onze PestControl-catalogus wordt voor al onze ongediertebestrijdingsmiddelen uitgelegd hoe het middel op verschillende plekken en tegen verschillende ongedierte moet worden toegepast.

Tip 5: Tref preventieve maatregelen

Een belangrijk onderdeel van duurzame ongediertebestrijding is natuurlijk het treffen van preventieve maatregelen. Er zijn veel maatregelen die kunnen worden genomen om ongedierte te voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om afval en voedselresten goed op te ruimen. Zorg er ook voor dat gaten en gleuven dicht zijn, dan kan het ongedierte niet via onopvallende plekken binnenkomen. Dit kan wat tijd in beslag nemen, maar in de toekomst komt het goed van pas omdat er dan minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Continu onderzoek naar duurzaamheid

Envu Environmental Science gelooft dat het belangrijk is om te zorgen voor een gezonde omgeving en is daarom continu op zoek naar manieren om de ongediertebestrijdingsmiddelen duurzamer in gebruik te maken. Enerzijds door de kwaliteit van de productsamenstellingen te verbeteren, anderzijds door de toepassingswijze van de middelen te optimaliseren. Hierbij streven we ernaar dat er uiteindelijk zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven worden en de waarde van particulier en commercieel eigendom behouden kan blijven.