Duurzame ontwikkeling van onze bestrijdingsmiddelen

’Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties aan te tasten om in hun eigen behoeften te voorzien." (“Brundtland Commission” in 1987)

Print page
Sustainable Development for future generations - Bayer

 

Waarom vinden we duurzame ontwikkeling belangrijk?

Eén van de belangrijkste beloften van Envu Environmental Science is om onze klanten de beste oplossingen te bieden voor de bescherming van en zorg voor het milieu waarin wij allen leven, werken en spelen. Om deze belofte waar te kunnen maken en een verschil te kunnen maken in de richting van een ‘Better Life’, moeten we rekening houden met duurzaamheid. Het is immers algemeen bekend dat de niet-hernieuwbare grondstoffen van onze planeet op zullen raken. Daarnaast groeit de wereldbevolking nog steeds sterk en zal klimaatverandering versnellen als we grondstoffen blijven gebruiken zoals we dat nu doen. We zullen daarom samen nieuwe manieren van werken moeten vinden, waarbij het milieu zo min mogelijk wordt beschadigd en de samenleving wordt beschermd tegen gezondheidsrisico’s.

Wat levert de focus op duurzame ontwikkeling op?

Naast het positieve effect op het milieu, brengt duurzame ontwikkeling nog meer voordelen met zich mee. Door duurzame ontwikkeling in onze bedrijfsvoering mee te nemen:

  • Kunnen we effectieve, veilige en langdurige resultaten leveren die minder risico voor uw klanten met zich meenemen.
  • Kost het u minder tijd en middelen om onkruid en ongedierte te bestrijden.
  • Dragen we bij aan de waarde van particulier en commercieel eigendom en voorzieningen.

Hoe pakken we duurzame ontwikkeling aan?

Envu Environmental Science draagt op verschillende manieren bij aan duurzame ontwikkeling. We kijken ten eerste grondig naar de milieugevolgen van onze bestrijdingsmiddelen. Vervolgens gebruiken we ons innovatief vermogen om nieuwe, betere bestrijdingsmiddelen en diensten aan te bieden die minder grondstoffen en behandelingen vereisen. Zo kunnen we natuurlijke alternatieven en laag gedoseerde werkzame bestandsdelen ontwikkelen. Ook begeleiden we de levenscyclus van onze producten zorgvuldig en trainen we onze klanten op verantwoord en veilig gebruik van de bestrijdingsmiddelen.

De resultaten van onze inzet voor duurzame ontwikkeling

Onze inzet voor duurzame ontwikkeling heeft tot op heden al veel opgeleverd:

  • Er zijn tegenwoordig minder behandelingen en minder grondstoffen nodig.
  • Door de ontwikkeling van applicators is meer doelgerichte toepassing mogelijk.
  • Er is meer verantwoordelijke sourcing mogelijk.
  • Er zijn duurzame verpakkingen ontwikkeld.

Envu Environmental Science is ook al meerdere keren beloond voor haar inzet voor duurzame ontwikkeling. Zo staan we al jarenlang in de Dow Sustainability Index en de Carbon Discolusere Index. Ook is de SAM Sustainability Award aan ons uitgereikt en hebben we de Gouden Standaard voor Duurzaamheid in ontvangst mogen nemen.

Wilt u meer weten over hoe Envu Environmental Science zich bezighoudt met duurzame ontwikkeling? Lees dan onze blogs en krijg een kijkje achter de schermen bij onze werkzaamheden!